בניית אתר אינטרנט לעסק

כיום, אתר אינטרנט הינו הכרחי עבור יזמים, עסקים קטנים, עצמאים שעובדים מהבית וחברות שמעוניינות למכור את המוצרים או את השירותים שלהן.  אתר אינטרנט מאפשר ללקוחות פוטנציאליים לאתר אתכם דרך מנוע החיפוש של גוגל וכך לקבל מידע נוסף אודות העסק שלכם. למעשה, אתר אינטרנט לעסק, מאפשר לכם להשיג לקוחות חדשים.

אם אתם מוכרים שירותים או מוצרים דרך האינטרנט, ברור לחלוטין שעליכם להחזיק אתר אינטרנט. אבל גם אם אינכם מוכרים מוצרים דרך האינטרנט, האתר שלכם ישמש כשלוחה של כרטיס הביקור שלכם. הוא יציע מידע אודות העסק שלכם, כגון שירותים שאתם מציעים, ניסיון שצברתם, פרטי התקשרות וכו'. העניין החשוב ביותר: שאתר האינטרנט שלכם יכיל אינפורמציה (כגון ניסיון, כאמור), שתציג אתכם באור חיובי ואמין. האתר שלכם אמור לספק ללקוחות הפוטנציאליים שלכם תחושת ביטחון, שהם הגיעו למקום הנכון.

בניית אתר אינטרנט לעסק שלכם, זו משימה קלה יותר ממה שאתם חושבים. אתם יכולים לעשות זאת בעצמכם (אם אתם רוצים לשמור על עלויות נמוכות) או לחילופין, לקבל עזרה מחבר או לשכור מפתח אתרים, שיבנה לכם אתר מקצועי.  בין אם אתם בונים את האתר שלכם בעצמכם או שוכרים בעל מקצוע שיעשה את העבודה עבורכם, יהיה לכם קל יותר, אם תבינו את השלבים בתהליך יצירת אתר אינטרנט, עבור העסק שלכם.

1. להחליט על מטרה, עבור אתר האינטרנט שלכם.

הצעד הראשון בתהליך של בניית אתר אינטרנט לעסק שלכם: להחליט מה האתר שלכם אמור לעשות עבורכם. האתר יכול להיות סטטי או דינמי. נסביר: ייתכן ותרצו להשתמש באתר, כדי לספק מידע על החברה שלכם ולהציע מאמרים או מידע שימושי ללקוחות קיימים ולקוחות פוטנציאליים. ייתכן אפילו שתרצו לפתוח בלוג שיעניין לקוחות פוטנציאליים, כחלק מהאסטרטגיה השיווקית שלכם. ייתכן שתרצו למכור מוצרים או שירותים ישירות דרך האינטרנט. לדעת מה האתר שלכם אמור לעשות – זהו הצעד הראשון והחשוב ביותר, שינחה אתכם לאורך כל תהליך בניית האתר.

זכרו, אפילו אם אינכם מציעים מכירה מקוונת, עליכם לחשוב, איך בסופו של דבר, הבלוג/האתר יהיה שימושי עבורכם. בשלב מסוים אתם עשויים אף להחליט, כי יצירת בלוג היא הדרך הטובה ביותר ליצור עניין ולמשוך גולשים, שייחשפו בדרך זו לשירותים/למוצרים שמציע העסק שלכם.

2. בחרו מערכת ניהול תוכן מוצלחת, עבור אתר האינטרנט שלכם.

לאחר שהחלטתם על מטרת האתר, תוכלו לעבור לצעד הבא: בחירת מערכת לניהול תוכן. יש כמה אפשרויות לבחירת מערכת לניהול תוכן. רבות מהן אף מוצעות בחינם (מבוססות על קוד פתוח) או במינימום עלויות. בוודאי תהיו מופתעים לגלות, כי לא מעט אתרים שביקרתם בהם, מבוססים על מערכות ניהול תוכן חינמיות.

E-Commerce

אם העסק שלכם הוא e-commerce, דהיינו, יש לכם מוצרים למכור, עליכם צריכים לבחור ממשק אשר תוכנן מראש עבור מסחר אלקטרוני. אך במידה ומסחר אלקטרוני הוא רק חלק קטן מהאתר שלכם,  אתם בהחלט יכולים להשתמש בתוספות (פלאגינים) חינמיות של e-commerce,  של מערכות לניהול תוכן כמו "ג'ומלה!" או "וורדפרס".

ג'ומלה!

תוכנה לניהול תוכן, שמעניקה לכם גמישות רבה. עם זאת, כמו בכל תוכנה אחרת, אתר האינטרנט שלכם יהיה מוגבל מבחינת מבנה (תבנית). התבניות הזמינות בג'ומלה, יכתיבו את עיצוב האתר שלכם ואת הפונקציונליות שלו. לכן, חשוב למצוא תבנית שעונה על הצרכים שלכם במדויק.

כמערכת ניהול תוכן, הרעיון של ג'ומלה הוא להימנע מבניית האתר מאפס. מערכת זו מעניקה למנהל האתר, את היכולת לבצע שינויים ועדכונים בצורה קלה וללא צורך בידע בתכנות. כלומר: אתם יכולים לעדכן ולשנות את האתר בעצמכם. בנוסף, התקנת מערכת ג'ומלה נחשבת לקלה, יחסית. במידה ואתם מתקשים, כדאי למצוא מפתח אתרים עם ניסיון בג'ומלה, שיוכל לעשות זאת עבורכם.

וורדפרס

מערכת ניהול אתרים וורדפרס, הינה מערכת הדומה לג'ומלה. היא נחשבת קלה ונוחה לשימוש. כמו כן, ישנם תבניות ותוספים בוורדפרס, שיספקו לאתר שלכם את הפונקציות הנדרשות לכם. ההבדל העיקרי בין ג'ומלה לוורדפרס, הינו בעיצוב. העיצוב של אתר וורדפרס נראה, לרוב, כמו בלוג, למרות שבעזרת פלאגינים מסוימים, אפשר לבנות אתר וורדפרס בשלל עיצובים וסגנונות.

ישנם תוספים רבים עבור וורדפרס, שיעשירו את האתר שלכם במגוון פונקציות. בדיוק כמו בג'ומלה, תוכלו למצוא פלאגינים של מסחר אלקטרוני, מדיות חברתית, גלריות תמונות, פודקאסטים, קטעי וידאו ועוד רבים אחרים. אתם יכולים למצוא תוספים רבים של וורדפרס דרך המערכת עצמה, או לעשות חיפוש בגוגל עבור התוספים שאתם מעוניינים. תהיו מאוד מופתעים לגלות, עד כמה זה פשוט!

כמו בג'ומלה, ייתכן ותיאלצו לשכור מפתח אתרים המתמחה בוורדפרס, שיסייע לכם להגדיר את ההגדרות הראשוניות ו"לצאת לדרך".

3. בחרו שרת ש"יארח" את אתר האינטרנט שלכם.

לאחר שבחרתם מערכת לניהול תוכן, תוכלו לבחור שרת שיאחסן את אתר האינטרנט שלכם. התשובה לשאלה "היכן לאחסן את האתר?", תלויה בתוכנה שתבחרו, המהירות הנדרשת ומספר הביקורים שאתם מצפים לקבל. אתם יכולים לבחור בשירות אחסון שאינו יקר במיוחד ובמידת הצורך לשדרג, בהמשך, למהיר וחזק יותר.

יש לציין, כי רוב שירותי האירוח הפופולריים מאפשרים לכם להוסיף מערכת לניהול תוכן בלחיצת כפתור. ברוב המקרים, ניתן להיעזר בתמיכת החברה המארחת, במידה ונתקלתם בבעיות. שימו לב: אם אינכם מסתדרים ואתם צריכים עזרה בהתקנה, בדקו היטב איזו חברת אירוח תספק לכם את שירותי התמיכה הטובים ביותר! חשוב שהחברה שמספקת לכם את האירוח, תוכל להעניק לכם את כל שירותי התמיכה הנדרשים ותלווה אתכם לאורך כל הדרך ולא "תנפנף" אתכם.

4. בחרו תבנית עבור אתר האינטרנט שלכם.

לאחר שבחרתם מערכת לניהול התוכן, עליכם לחשוב על מאפיינים אחרים של אתר האינטרנט שלכם. הראשון הוא התבנית. במערכות ניהול תוכן רבות, כמו ג'ומלה ו-וורדפרס, אתם יכולים לבחור מתוך מאות או אפילו אלפי תבניות שונות, המעניקות לאתר שלכם את המראה ואת התחושה המבוקשים. ישנן תבניות עם עיצוב פשוט למדי, לעומת תבניות המציעות שלל אפשרויות גרפיקה ואלמנטים ויזואליים, שעשויים להפוך את האתר שלכם לאטרקטיבי ומושך יותר.

לדוגמא, אם אתם סוכני נדל"ן, כדאי לחפש תבניות שמיועדות למכירת נדל"ן. התבנית עשויה לכלול עיצוב בעל רקע רלוונטי ותכונות מתאימות. בין אם אתם יועצים פיננסיים, מארגני חתונות או גננים, עליכם למצוא תבנית שעונה על הדרישות שלכם. אמנם רוב התבניות מוצעות בחינם, אך אל תהססו להשקיע סכום כסף נמוך עבור תבנית פרמיום, שתואמת במידה רבה לצרכים שלכם.

כאמור, מלבד תבניות, תוכלו לחפש תוספים (פלאגינים) שיהפכו את האתר שלכם ליותר פונקציונאלי, נוח וידידותי לשימוש. בדומה לתבניות חינמיות, ישנם תוספים חינמיים. תוכלו לחפש תוספים חינמיים באינטרנט או דרך האתר הראשי של ג'ומלה או וורדפרס. אך לפעמים, תיאלצו לשלם על התוספים היותר מוצלחים וטובים. תוספים עשויים להיות שימושיים, במיוחד אם אתם מעוניינים להוסיף לאתר אופציה של מסחר אלקטרוני, להוסיף לחצני שיתוף ברשתות החברתיות, לשלב קטעי וידאו, להתחיל פודקאסט, לשתף פורטפוליו של הצילומים שלכם או אפילו  להעלות סקר קצר לגולשים שלכם. את כל אלו ורבים אחרים, תוכלו לעשות דרך התוספים וכך, לשפר את הפונקציונליות של האתר שלכם.

לפרטים נוספים והצעות מחיר לבניית אתר אינטרנט משלכם, פנו אל המקצוענים – אביב עיצוב אתרים.