הקמת אתר אינטרנט – לנסות לבד או לשכור שירות בניית אתר מחברה?
האם אני צריך אתר אינטרנט בכלל?
אנשים רבים מנהלים היום את חייהם באמצעות האינטרנט. דרך האתרים השונים ניתן לאסוף מידע, לנהל את חשבון הבנק, לעשות את הקניות לסופר וכיוצא בזה.
מי שאינו מחזיק בעסק לא חייב בהכרח לעשות שימוש באתר מקצועי ולעתים מספיק להקים דף פייסבוק או בלוג. יחד עם זאת, עסק המעוניין לשמור על קשר עם קהל הלקוחות שלו כדאי שיקים אתר ידידותי למשתמש.
אתר זה יספק מידע לגולשים, יפרסם את המוצרים ויעדכן בדבר מוצרים חדשים.
כיום, בעידן הרשתות החברתיות, אין לזלזל בחשיבות שמירת הקשר עם לקוחות. כך ניתן לפתור אי הבנות קטנות לפני שהן "מתפוצצות" ברשת, ולפתח את המוצר בהתאם לדרישות הקיימות בשוק. אתר מצליח, יאפשר גם לבית העסק להישאר מעודכן במגמות החדשות בתחומו.
סרטון הדרכה להקמת דף פייסבוק
עבודת הכנה הנדרשת לפני הקמת אתר
לבנייתו של אתר אינטרנט קודמים מספר שלבים. בשלב הראשון יש להגדיר במדויק את מטרות האתר. אם מקים האתר הוא אדם פרטי ולא עסק, עליו לשאול את עצמו על איזה צורך יענה האתר ובהתאם לזה לבנות אותו. גם אם מדובר בבלוג אישי כדאי לשים לב לנקודות הבאות.
- ראשית, אם מעוניינים שהאתר יהיה קל לאיתור ברשת, כדאי לעשות שימוש במילות מפתח שהקלדתן תוביל את הגולש לאתר המדובר. בהקשר לזה נוסיף כי כדאי כמובן לבחור גם שם קליט שיהיה קשור לתכנים שבאתר ולמטרותיו.
- השלב השני הוא לבצע מחקר שוק מעמיק בתחום. כדאי לבדוק אם קיימים אתרים נוספים שעניינם משיק לתוכן האתר שלכם, ולהתרשם מאופן עיצובם. בחינה של אתרים אחרים יכולה לסייע להגדיר את הציפיות מהאתר שלנו, והיא גם תאפשר לנו ללמוד מהטעויות שכבר נעשו לפנינו.
כיצד להקים אתר אינטרנט באופן עצמאי?
הקמה של אתר יכולה להיעשות באמצעות חברה המתמחה בתחום זה, או באופן עצמאי. השיטה השנייה מומלצת בעיקר למי שיש לו ידע קודם בתחום או למי שאינו מתקשה ללמוד דברים חדשים הקשורים לתחום המחשוב.
כיום ניתן למצוא ברשת מדריכים רבים הכוללים הסברים מפורטים המבארים אל התהליך במלואו. הצעד הראשון להקמת אתר באופן עצמאי הוא רכישה של כתובת (דומיין), קניית שטח אחסון והורדת תוכנה לעיצוב אתרים. העלות הכוללת של רכישת הדומיין והאחסון צפויה להגיע לכמה עשרות דולרים בחודש.
בהתקשרות עם ספקי אחסון מומלץ לבחור ספק ישראלי שבעת הצורך ניתן יהיה לתקשר איתו בשפה העברית.
בסיום תהליך רישום הכתובת ורכישת הספקים, כדאי מאוד לשמור ולתייק את כל המסמכים שקיבלת לצורך שימוש עתידי.
קרא גם: 21 סיבות להעביר את האתר שלך לוורדפרס במיידי!
הקמת אתר אינטרנט באמצעות חברות לבניית אתרים
מי שבנייה עצמאית של אתר "מאפס" נראית מורכבת מדי לטעמו, יכול לפנות לחברות המציעות שירותי בנייה לאתרים דרך שימוש בתבניות מן המוכן. לשם כך קיימים אתרים רבים כגון וורדפרס, Wix, Blogger, livecity, Webs ועוד.
חלק מהחברות הללו מציעות שירות מנוי חינמי, וחלקן מציעות אפשרות של התנסות ראשונית ללא תשלום, או מנוי שבו יש תוספות.
עלות המנוי יכולה להיות כמה שקלים בודדים בחודש, ויכולה להגיע גם לכמה מאות שקלים. אתרים אלו מספקים תבניות קבועות שבאמצעותן יכול המשתמש לבנות את האתר המתאים לו.
אם נתקלים בקשיים, ניתן כמובן להיעזר במדריכי האינטרנט, וישנן חברות שמחזיקות אפילו בנציג שאיתו ניתן לנהל צ'אט און-ליין. אפשרות זאת יכולה כאמור להתאים בעיקר לאנשים פרטיים, למי שיש לו מעט "גישה" לתחום ולעסקים שהתבניות המוצעות מתאימות להם.
יחד עם זאת, ישנם אנשים ובתי עסק שיעדיפו לפנות לאנשי מקצוע שירכיבו בעבורם אתר המותאם לצרכיהם באופן אישי מבלי להתפשר על העיצוב ועל הגרפיקה.
פנייה לאנשי מקצוע לצורך בניית האתר
בשל הצורך הגובר באתרים מזמינים ונוחים לשימוש, קמו חברות רבות העוסקות בתחום. לפני שבוחרים בחברה מסוימת, כדאילהתרשם מתיק העבודות הקודמות שלה. חשוב כמובן לבחון את הגרפיקה ואת עיצוב הכללי של האתר, אך מעבר לזה יש לבדוק את אופן פעילותם של האתרים שעיצבה החברה.
כדאי לוודא שהם קלים להתמצאות, שהם כוללים תפריטים ברורים ושאין בהם תקלות קריטיות אחרות כגון קישורים שלא עובדים. לפגישה עם אנשי המקצוע של החברה יש להגיע מוכנים לאחר שהגדרנו לעצמנו את מטרות האתר ואת הקהל שאליו אנו מעוניינים לפנות.
ניתן לבקש מהחברה מספר סקיצות לדוגמה ולהשוות אותן לסקיצות המתקבלות מחברות אחרות. בעת הפגישה כדאי לברר גם עניינים נוספים כמו למשל: האם החברה מספקת שירות לקוחות?, האם החברה דואגת לשדרג ולרענן את האתר, וכיצד ניתן להעלות אליו תכנים חדשים.
העלויות של הקמת אתר מקצועי משתנות מחברה לחברה, והן נעות מכמה מאות שקלים לכמה אלפים. מן הסתם, חברה בעלת ניסיון רב בתחום שעובדת עם לקוחות גדולים, תגבה סכום גבוה יותר. בעלות הכוללת נלקחים בחשבון כמה גורמים: רמת הגימור, התכונות המבוקשות, לוחות זמנים וכיוצא בזה.
קידום האתר במנועי החיפוש
לאחר שהושלמה הקמת האתר ועיצובו, יש לדאוג לקידומו באינטרנט. גם בתחום זה יש אנשי מקצוע המבטיחים לקדם את האתר, וגם כאן העלויות משתנות. חלק מעבודת הקידום נעשית לפני שהאתר עולה לרשת.
עיקרה של עבודה זו היא שילוב של מילות מפתח באתר ובתכנים הקיימים בו. הבחירה בביטוי הנכון תסייע לקדם את האתר שלך בדף התוצאות שיעלה בגוגל וכך לנתב אליך גולשים נוספים.
על מנת להופיע בין התוצאות הראשונות בחיפוש נדרש כמובן תשלום נוסף, ועל כן בדרך זו ינקטו בדרך כלל רק בתי עסק הנזקקים לקידום לצורך הצלחתם.
שלב הקידום אינו הכרחי למי שאינו בעל עסק, אך כדאי לפחות להשקיע מעט זמן בבחירת מילות מפתח מתאימות, שכן בלעדיהן – יהיה קשה מאוד למצוא את האתר שבהקמתו הושקעו מאמצים רבים.
כתבות מומלצות
- כל עצמאי צריך אתר: זה כרטיס הביקור שלכם
- איך לבנות אתר תדמיתי?
- בניית דף נחיתה: איך לעצב דף נחיתה מרשים ומדוע?
- הכל על בניית אתר אינטרנט לעסק
ליעוץ מקצועי והצעות מחיר, פנו אל המקצוענים בבניית אתרים – אביב עיצוב אתרים.